Voorlopig geen opvolger Lenovo/Motorola Moto 360 (2015)


Lenovo, eigenaar van Motorola, heeft laten weten voorlopig geen nieuwe horloges met Android Wear te maken. Het bedrijf stapt niet helemaal uit de markt van slimme horloges maar ziet voorlopig geen heil in Android Wear 2.0.

Daarmee komt er voorlopig geen opvolger van de Motorola Moto 360 (2015) die op moment van schrijven ook alweer ruim een jaar oud is. Reden is dat moederbedrijf Lenovo weinig interesse ziet bij consumenten naar Android Wear-horloges. Wat hierbij ook meespeelt is dat fabrikanten weinig vrijheid krijgen van Google bijvoorbeeld om een eigen schil toe te passen. Iets soortgelijks kan wel met Android voor telefoons en tablets en juist dat onderscheidende wordt door fabrikanten als zeer prettig ervaren.

Motorola Moto 360 (2015) uitvoeringen
Voorlopig zullen we het met deze moeten doen

Mogelijk dat deze kritiek ook de reden is waarom Google versie 2 van Android Wear heeft uitgesteld. Mogelijk wil het tegemoet komen aan de wensen en eisen van fabrikanten. Maar het is ook heel goed mogelijk dat ook Google nadenkt over de toekomst van Android Wear nu steeds meer fabrikanten het laten afweten. In de tussentijd is het afwachten wanneer Lenovo weer met nieuwe smartwatches komt. Vooralsnog zullen we het met de Moto 360 (2nd gen) moeten doen. Dat model krijgt nog wel steeds de beloofde update naar Android Wear 2.0 wanneer het in 2017 uitkomt. Die versie krijgt onder andere ondersteuning voor stand-alone apps en nieuwe watchfaces.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel