3D-schets toont Apple iPhone 16 Pro met Capture Button


Het jaar lijkt nog maar net begonnen of de volgende generatie iPhone duikt alweer op in het geruchtencircuit. Nu is het op moment van schrijven weliswaar maart maar september voelt nog ver weg. Dat is de maand waarop Apple deze iPhone 16 Pro zal aankondigden.

Zo op het eerste gezicht lijkt de iPhone 16 Pro op een iPhone als geen andere. Apple is extreem voorzichtig in het doorvoeren van veranderingen. Maar toch zijn er verschillen. Zo is het formaat groter, en komt er een knop bij.

Apple iPhone 16 Pro 3D CAD drawing
Vroege CAD-tekening van de iPhone 16 Pro

Volgens 91mobiles, de website die deze CAD-tekening publiceerde, komt het formaat uit op 149,6 × 71,4 × 8,4 mm. Die van de iPhone 15 Pro zijn 146,6 x 70,6 x 8,25 mm. Of dit betekent dat de iPhone 16 Pro een groter scherm dan de gebruikelijke 6,1 inch krijgt is nog maar afwachten.

5x zoom en Capture Button

De bron claimt verder dat de iPhone 16 Pro de beschikking krijgt over een 5x zoomcamera in plaats van 3x zoals op de iPhone 15 Pro. Voorheen moest je uitwijken naar een Pro Max-model voor dergelijke zoomniveau's.

iPhone 16 Pro with Capture Button
Nieuwe Capture Button onder de powerknop

Draaien we het toestel op z'n zij dan zien we een grotere Action Button en wat lijkt op een nieuwe knop. Deze zit op aan de rechterzijkant en ligt verdiept in de behuizing. Deze knop zou de naam 'Capture Button' krijgen en voornamelijk door de camera gebruikt worden. Het lijkt om een aanraakgevoelige knop te gaan, wellicht om via een schuifbeweging het zoomniveau te regelen.

Als eerste de Apple iPhone 16 Pro hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Verwacht wordt dat Apple de iPhone 16-serie pas in het najaar aankondigt. Normaliter in september. Er kan tot die tijd nog van alles gebeuren. Toch gebeurt het steeds vaker dat iPhone-nieuws zeer vroegtijdig uitlekt. Zo doken foto's van de iPhone 15 Pro met een USB-poort al in februari op.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel