Verkoop Samsung Galaxy S5 gehinderd door Koreaans verkoopverbod


Verkoop Samsung Galaxy S5 gehinderd door Koreaans verkoopverbod

De Samsung Galaxy S5 zal in thuisland Korea erg moeilijk verkrijgbaar zijn door een tijdelijke ban op de verkoop van smartphones. Het is daarmee nog maar de vraag of het recordhoeveelheid die de Galaxy S4 bereikte kan overtreffen of evenaren.

De drie grote operators in Zuid-Korea hebben van de nationale telecomwaakhond een verkoopverbod opgelegd gekregen op nieuwe mobiele telefoons. Koreaanse operators zijn openlijk met elkaar in gevecht om de gunsten van de consument en hierbij zijn regels overtreden. Een gevolg is een 45 dagen durende verbod op de verkoop van nieuwe mobiele telefoons. En net terwijl Samsung de Galaxy S5 lanceert. Het verbod loopt tot 19 mei. De S5 ligt vanaf 11 april in de winkel, waaronder in Nederland. De verkopen van diens voorganger, de Galaxy S4, bereikte in de eerste drie maanden een record van 20 miljoen exemplaren. Het is nu maar de vraag of de Samsung Galaxy S5 diezelfde aantallen kan halen.

Tegenslag

Het zou slechte publiciteit opleveren als de S5 minder goed verkoopt dan de S4. Ondanks dat daarvoor legitieme redenen zijn. Samsung ondervindt nog meer tegenslag bij de lancering van de Galaxy S5. Zo woedde afgelopen weekend een grote brand in een fabriek die onderdelen maakt voor de S5. Of er als gevolg hiervan wel genoeg exemplaren beschikbaar zijn bij de start van de verkoop is nog maar de vraag.

Bron: Reuters.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 174,85 € 174,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel