Details DeX-dockingstation Samsung Galaxy S8 bekend


Eén van de nieuwe functies van de Samsung Galaxy S8 is dat er een mogelijkheid bestaat er een monitor, toetsenbord en muis op kunt aansluiten. Voorwaarde is wel dat je dit DeX station aanschaft. Meer informatie daarover duikt vandaag op.

Het ronde schijfje kan opengeklapt worden waarna je je Samsung Galaxy S8 erin zet. Het DeX-station beschikt over USB en HDMI-aansluitingen zodat je een monitor en randapparaat kunt aansluiten. Het geheel doet erg denken aan Microsoft's Display Dock waarmee de Continuum-functie van Windows 10 gebruikt kan worden. Bij de Galaxy S8 zal het echter Android zijn wat je op je monitor kunt draaien. Samsung verwacht zelfs dat de S8 het zo zwaar krijgt dat ze actieve koeling hebben ingebouwd. Dit moet voorkomen dat de S8 oververhit raakt.

DeX station
Het DeX-station

Het dockingstation kost 149,99 euro en zal zowel voor de Samsung S8 als de S8+ geschikt zijn. De accessoire zal hoogstwaarschijnlijk samen met beide toestellen aangekondigd worden tijdens het Unpacked event van 29 maart aanstaande. Dan horen we ook wat de toegevoegde waarde is van het aansluiten van een monitor. Mogelijk heeft Samsung diverse toepassingen geschikt gemaakt voor het werken op een grotere monitor. Er wordt een scherm van maximaal 4K ondersteunt dus onze verwachtingen zijn hoog gespannen.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Amazon
Orchid Grey
€ 868,37 € 868,37   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel