DisplayMate: Samsung Galaxy S10 heeft beste scherm


De testers van DisplayMate hebben een telefoonscherm weer eens als "beste ooit" gewaardeerd. Ditmaal is het de beurt aan de Samsung Galaxy S10. Het Infinity O Display krijgt een A+ rating.

Eerder nog gingen de Galaxy Note 9 en Galaxy S9 hem voor. Ditmaal is het de eer aan de Galaxy S10. Erg verrassend is dat niet; het Infinity O-display is immers een doorontwikkeling van de schermen in eerder genoemde telefoons. Overigens is het niet alleen Samsung die hoge DisplayMate-scores haalt; ook de iPhone XS Max en Google Pixel 3 XL behaalden eerder al de A+ score. Allebei die telefoons maken gebruik van panelen van, jawel, Samsung.

Samsung Galaxy S10 color accuracy
Met een gemiddelde kleur-error van 0.4 JNCD is het S10-scherm erg goed

De experts van DisplayMate noemen de kleurechtheid van het scherm het beste wat ze ooit in een telefoon zijn tegengekomen. In vergelijking met z'n voorganger is het scherm bovendien buitenshuis beter afleesbaar en verbruikt het minder energie. Vooral de kleurechtheid verbaast ons niets. Het is namelijk het eerste mobiele telefoonscherm met ondersteuning voor HDR10+. Die techniek werd samen met Panasonic en 20th Century Fox ontwikkeld en bepaalt naast kleuren ook de helderheid per frame. Het formaat wordt momenteel nog niet veel gebruikt, behalve door Amazon Video.

Prijs scherm

Kwaliteit heeft zo z'n prijs. In het geval van de S10+ komt dat neer op 86,50 dollar. Dat is namelijk de kostprijs van een los beeldscherm zo becijferde TechInsights. Dat paneel van 6,4 inch is weliswaar groter dan van de reguliere S10. Toch is het paneel 9 dollar duurder dan van de S9+. Mogelijk komt dat door toegenomen handelingen waaronder de punch hole voor de dubbele selfiecam. In totaal kost het Samsung 420 dollar aan onderdelen om een Galaxy S10+ te maken. Marketingskosten, ontwikkelingskosten en distributie zitten daar uiteraard niet bij.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
128 GB Black
€ 369,90 € 380,90   Bekijk
bol.com Partner
128 GB White
€ 459,00 € 459,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
128 GB Blue
€ 399,90 € 410,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel