Camera Samsung Galaxy S10+ schiet zichzelf naar eerste plaats

· 1 reactie


De onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S10+ gooit meteen hoge ogen in de cameratest van DxoMark. Opvallend genoeg is het niet de hoofdcamera die de show steelt maar juist de selfiecamera. Met een indrukwekkende score van 96 verovert hij daarmee de eerste plaatst. Maar ook de hoofdcamera weet de nodige potten te breken.

Niet lang geleden is DxOMark begonnen met het testen van de selfiecamera. De vorige aanvoerder van de lijst was een gedeelde plek tussen de Samsung Galaxy Note9 en Google Pixel 3 met een respectabele score van 92. De Samsung Galaxy S10+ scherpt die echter aan tot 96 waarmee hij nog maar net onder de 100 blijft. DxOMark roemt de tweede camera die voor een verbeterde portretmodus zorgt en de lage ruis in zowel foto als video.

Samsung Galaxy S10+ selfie
Selfie geschoten met de S10+

DxOMark is verder te spreken over het natuurlijk weergeven van huidtinten in verschillende lichtomstandigheden. Ook de autofocus weet te imponeren door z'n constante en betrouwbare snelheid. Ook op het gebied van video scoort de S10 Plus een ruime voldoende. Ondanks het gebrek aan HDR-video weet hij toch goed belichte beelden te schieten waarbij vooral het accuraat vastleggen van huidtinten positief opvalt. De nieuwe beeldstabilisatie blijkt ook goed te werken wat soepele beelden oplevert wanneer je bijvoorbeeld loopt of fietst.

Typisch Samsung

Echte minpunten weet DxOMark niet te noemen maar er blijven aandachtspunten. Zo scoren Samsung-telefoons niet echt goed als het om vignettering aangaat en ook van de HDR-modus moet je houden. Die blijft wat agressief en daardoor onnatuurlijk, met name bij de randen van objecten. Overigens heeft DxOMark ook de hoofdcamera achterop getest en beoordeeld met een score van 109. Dat is momenteel tevens de hoogste score al moet Samsung de nummer 1 delen met de Huawei Mate 20 Pro en P20 Pro.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Black Refurbished
€ 232,99 € 236,98   Bekijk
Amazon
128 GB Blue
€ 399,90 € 410,90   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Prism Green
€ 499,00 € 499,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel