Xiaomi kondigt Mi 9 en Mi Mix 3 5G aan voorafgaand aan het MWC


Xiaomi heeft een dag voor aanvang van het MWC in Barcelona twee nieuwe Mi-telefoons aangekondigd. De Mi 9 werd eerder al getoond maar werd nu pas officieel onthuld. De Mi 9 is de eerste Xiaomi-telefoon met achterop 3 camera's. Ook toonde Xiaomi haar eerste 5G-telefoon. De Mi Mix 3 5G is een aangepaste versie van de reeds bestaande Mix 3.

Het is voor het eerst dat Xiaomi tijdens het Mobile World Congress aankondigt. Beide toestellen werden eerder al door Xiaomi genoemd dus als een grote verrassing komen ze niet. De Xiaomi Mi 9 is het nieuwe vlaggenschip voor 2019 en de eerste Xiaomi met een triple camera achterop. Het gaat om een 12 megapixel telephoto-lens om in te zoomen, een 16 megapixel extra brede groothoeklens en tot slot de kers op de taart: een 48 megapixel hoofdcamera. De verschillende camera's moeten zorgen dat er voor iedere situatie een geschikte lens is.

Xiaomi Mi 9 Ocean Blue
De Xiaomi Mi 9 in Ocean Blue

Voorop vinden we een 6,38 inch AMOLED-scherm van Samsung met bovenin een druppelvormige notch. Het scherm beschikt over een geïntegreerde vingerafdrukscanner onderin het scherm. Deze is volgens Xiaomi tot 25% sneller dan vorige versies en geeft de Mi 9 een cleane look. Ook de overige specificaties liegen er niet om. De Snapdragon 855-processor is de meest krachtige chipset van Qualcomm. Ook erg premium is de extra snelle draadloze oplaadtechniek van 20W. Dat is meer dan veel andere telefoons bedraad gebruiken. De 6 GB versie met 64 GB opslag kost 449 euro, met 128 GB aan opslag moet 499 euro neergelegd worden.

Mi 9 Transparent Edition en Mi 9 SE

Naast de Xiaomi Mi 9 komt er een Mi 9 Transparent Edition uit met 12 GB aan werkgeheugen en een verbeterde 7 elementen camera met f/1.47 aperture lens voor beter belichte foto's in het donker. Uiteraard is de transparante achterkant weer van de partij zodat je een deel van de (kunstmatige) binnenkant te zien krijgt. Voor wie het juist allemaal wel wat minder mag heeft Xiaomi de Mi 9 SE. Deze krijgt een iets kleiner 5,99 inch scherm en Snapdragon 710-processor mee.

Xiaomi Mi Mix 3 5G
De Xiaomi Mi Mix 5G

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Verder bracht Xiaomi nog een 5G-uitvoering mee van de bestaande Mi Mi 3. Ook dit toestel was niet echt een verrassing. Het plaatste al diverse kiekjes van het product. Toch werd de Xiaomi Mi Mix 3 5G officieel pas vandaag aangekondigd. Het is Xiaomi's eerste 5G-telefoon en één van de eerste commercieel verkrijgbare 5G-telefoons ter wereld. Het model is nagenoeg een kopie van de Mi Mix 3 maar dan met 5G. Het komt in mei op de markt voor een bedrag van 599 euro. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in landen met Three, Orange, Sunrise, Telefonica, Tim en Vodafone. Nederland zit hier (voorlopig) niet tussen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel