Huawei kondigt 2299 euro kostende buigbare Mate X aan


Al kort even gespot maar Huawei heeft een dag voor het MWC voor een verrassing gezorgd door de Mate X aan te kondigen. Het eerste opvouwbare 5G-toestel. Het scherm vouwt uit tot maximaal 8 inch en kent geen notch. Nu weten we alle details waaronder specificaties, de prijs en de beschikbaarheid.

Interessant is dat de Huawei Mate X een totaal ander scharnier kent dan in de Galaxy Fold. Huawei's scharnier bestaat uit duizend verschillende onderdelen en zorgt ervoor dat het scherm zonder naden helemaal plat kan vouwen tot maar liefst 11 millimeter. Opengevouwen is hij slechts 5,4 millimeter dik. Het scherm bevindt zich aan de buitenzijde en is daardoor altijd zichtbaar. Ingeklapt is het scherm aan de voorkant 6,6 inch groot en 6,38 inch achterop. Opengeklapt is het scherm een tablet-achtige 8 inch groot.

Opvouwbare Huawei Mate X
Opvouwbare Huawei Mate X

Om de Mate X uit te rusten met 5G heeft Huawei haar eigen 5G-modem gebouwd; de Balong 5000. Deze zorgt samen met een Kirin 980-chipset voor de rekenkracht en mogelijkheden om met de buitenwereld te communiceren. Op 5G-netwerken onder de 6 GHz moet deze duizelingwekkende snelheden behalen van 4,6 Gbit/s. Ruim 2x sneller dan wat nu met 4G+ mogelijk is. Om dit alles lang draaiende te kunnen houden bestaat de 4500 mAh grote batterij uit twee delen. Opladen gaat extra snel dankzij 55 Watt Huawei SuperCharge opladen. 30 minuten aan de lader en 85% van de batterij is weer vol.

Huawei Mate X prijs
Begin maar met sparen

Huawei Mate X prijs en verkrijgbaarheid

Grote vraag is natuurlijk hoeveel de Mate X moet kosten en wanneer we hij in de winkels ligt. Op prijs gaat Huawei in ieder geval de concurrentie niet aan met Samsung. Het model met 8 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslaggeheugen moet een stevige 2.299 euro kosten. Het revolutionaire toestel moet halverwege 2019 in de winkel liggen. Een exacter schema heeft Huawei nog niet maar het verdedigde de hoge prijs wel door het toepassen van de nieuwste innovaties in een nooit eerder vertoonde vormgeving.

Ontvang een e-mail wanneer de Mate X verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel