Poster toont uniek opvouwbare Huawei Mate X


Dat duurde niet lang. Slechts een paar dagen nadat Samsung haar vouwbare Galaxy Fold aankondigde komt Huawei met het antwoord. De Mate X. Ook opvouwbaar maar wel net iets anders.

Onderstaande afbeelding komt uit Barcelona. Daar zijn werknemers druk bezig om postermateriaal voor het aankomende Mobile World Congress op te hangen. In dit geval van de Huawei Mate X die weer net iets ander buigt dan de Samsung Galaxy Fold. Het is momenteel nog volstrekt onduidelijk of we hier naar een concept render kijken of een concreet product. Met andere woorden, het kan maanden duren voordat de Mate X in de winkel ligt en tegelijk jaren.

Huawei Mate X

Interessant is wel dat Huawei een andere aanpak kiest. In plaats van twee aparte schermen gebruikt Huawei er één. Nadeel is wel dat deze altijd aan de buitenkant zit en dus gevoeliger is voor krassen. En omdat het buigbaar moet zijn is het stevige krasvrije Gorilla Glass uitgesloten. Plastic is dus het enige alternatief en dat heeft de vervelende eigenschap dat het snel krast. Alle camera's lijken in de rand te zitten die dan ook een verdikking heeft. Dit is ergens wel een slimme oplossing want het biedt stevigheid en bescherming.

Ontvang een e-mail wanneer de Mate X verkrijgbaar is

Productieklaar

Nu heeft Samsung er ruim 8 jaar over gedaan om de buigbare Galaxy Fold te ontwikkelen dus we zouden wat verbaasd zijn als Huawei volgende maand met een eigen variant op de proppen komt. We vermoeden daarom niet dat de Mate X productieklaar is maar we laten ons graag tegenspreken. Feit is wel dat toen Google aanpassingen aan Android aankondigde voor deze nieuwe foldable-categorie een dergelijke vormgeving wel voorbijkwam. Huawei houdt op zondag 24 februari haar keynote dus we horen het al snel.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel