Google past Android aan voor opvouwbare Samsung-telefoon


Google heeft aanpassingen gemaakt aan Android waarmee er ondersteuning komt voor telefoons met vouwbare schermen. Hierdoor biedt Android straks ondersteuning voor telefoons met schermen die in twee vouwen en schermen die openvouwen zoals Samsung liet zien tijdens haar Developer Conference.

Samsung liet 7 november een prototype zien van een telefoon met 2 schermen waarvan één die openvouwt. Tot op heden kon Android alleen met één scherm overweg maar tijdens Android Dev Summit kondigde Google ondersteuning voor dergelijke telefoons aan. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen twee varianten; telefoons met 2 schermen zoals die Samsung liet zien en telefoons met één scherm die openvouwt. Bij die laatste wisselt dan het formaat, iets waar de interface real-time rekening mee moet houden.

Android ondersteuning voor foldables

In een bewegende animatie laat Google zien hoe zoiets er uit komt te zien. Het apparaat met 2 schermen lijkt over 2 verschillende interfaces te beschikken waarbij wordt afgewisseld tussen een telefoonweergave en een tabletweergave. Android kan momenteel al met beiden overweg dus erg veel aanpassingen zal dat niet vergen. De tweede variant is lastiger; hierbij ontvouwt het scherm waarna schermelementen vergroot worden en een nieuwe plaats krijgen. Naast aanpassingen aan Android zullen ook ontwikkelaars vermoedelijk ondersteuning voor hun apps moeten inbouwen om rekening te houden met deze nieuwe mogelijkheden. Google laat weten sterk in te zetten op deze nieuwe vormgeving en verwacht meerdere apparaten van verschillende fabrikanten. Samsung zal met de Galaxy F in 2019 niet de enige zijn met een dergelijke telefoon in het assortiment.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel