TCL toont diverse opvouwbare telefoons op MWC


Ieder bedrijf lijkt zich te gaan storten op vouwbare telefoons. Het biedt namelijk voordelen van grotere schermen in kleinere telefoons. Na Samsung en Huawei stort nu het bedrijf achter Alcatel zich op de nieuwe vormgeving. Diverse prototypes werden op het Mobile World Congress gespot.

Niemand wil achterop lopen als het gaat om the next big thing. Natuurlijk weten we nog niet of buigbare telefoons de toekomst worden maar zelden zagen we zoveel opwinding over nieuwe technologie. En ook wij maken ons er schuldig aan want geef toe; de huidige telefoons lijken met hun grote touchscreen wel erg veel op elkaar. Dat moet en kan anders. Zo denkt ook TCL, het bedrijf achter Alcatel en de BlackBerry-telefoons, er over. Ze tonen op het Mobile World Congress diverse prototypes.

TCL opvouwbare telefoon portfolio

Van horizontaal vouwbare telefoons zoals de Samsung Galaxy Fold tot en met verticaal opvouwbare telefoons. TCL laat geen idee onberoerd zo lijkt. Echt productieklaar zien deze modellen er overigens niet uit. Het lijkt er zelfs op dat TCL zich heeft laten inspireren door de renders die wij hebben laten maken van de toen nog onaangekondigde Galaxy Fold. Toen was het nog niet bekend of de Fold horizontaal als een boek of verticaal als een clamshell zou vouwen. Onze renders toont die andere oplossing; verticaal. En het TCL model toont zeer sterke gelijkenissen met onze interpretatie daarvan.

TCL foldable clamshell

Alhoewel wij niet verwachten dat bovenstaande producten snel in de winkel liggen durft TCL het al wel aan om enkele specificaties te noemen. Het grootste model dat een directe concurrent van de Galaxy Fold moet worden krijgt opengeklapt een 7,2 inch AMOLED-scherm mee met 2048 x 1536 pixels resolutie. Aan de buitenkant lijkt geen scherm te zitten maar meer een soort LED-notificatie scherm. Je zult hem dus al snel moeten openklappen wil je iets kunnen opzoeken of bekijken.

Aankondiging

De aankondiging van bovenstaande modellen of andere Alcatel-telefoons moet nog plaatsvinden. Dat zal gebeuren tijdens het MWC dat pas maandag 25 februari van start gaat. Eerder al lekten een zestal Alcatel-telefoons uit die vooral gericht waren op de budgetmarkt en voordelig mid-range. Deze buigbare telefoons lijken meer premium te zijn en we horen er dan ook graag meer over.

Bron: Weibo


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel