HTC brengt mid-range Desire 12s in Q2 in Nederland uit


De in december 2018 aangekondigde HTC Desire 12s komt in het tweede kwartaal van 2019 naar Nederland. Het mid-range model met zowel voor als achter een 13 megapixel camera kent een uniek design met 120 lasergravures. HTC belooft een lage prijs die in lijn is met andere Desire-telefoons.

HTC's Desire-reeks staat bekend vanwege haar instapmodellen met redelijk eenvoudige specificaties, een fraai design en redelijk lage prijs. De Desire 12s kruist alle vakjes aan zo lijkt alleen de prijs weten we nog niet. HTC durft die nog niet te geven en ook hebben we op moment van schrijven nog geen webshops gevonden die hem aanbieden.

HTC Desire 12s
De Desire 12s in het zilver

Wat direct opvalt aan de HTC Desire 12s is z'n achterkant. De tweevoudige afwerking met matte en glanzende textuur is bewerkt met een laser. Hierdoor heeft hij voldoende grip om niet zomaar te laten vallen. Dat zou zonde zijn want dan loop je kans het 5,7 inch scherm te breken. HTC past geen schermnotch of uitklapbare selfiecamera toe zodat boven en onder het scherm kleine balken zitten. De selfiecamera kent een 13 megapixel sensor en beschikt over een eigen flitser zodat selfies zelfs in het donker goed belicht zijn.

Ontvang een e-mail wanneer de Desire 12s verkrijgbaar is

Instapper

Ook de camera achterop meet 13 megapixel en schiet video in maximaal Full HD. De autofocus wordt verzorgd door PDAF wat sneller en betrouwbaarder is dan contrast autofocus. De met 4G-uitgeruste Desire 12s beschikt over een Qualcomm-processor; de Snapdragon 435. Dit is geen mid-range exemplaar maar een instapper. Gamen zal dus lastig worden met de 12s. Vooral ook omdat het model hier met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen is uitgerust. Er is ook een 4 GB model met 64 GB opslag maar die slaat Nederland over. Verwacht de HTC Desire 12s vanaf het tweede kwartaal in de winkel voor een nog onbekende adviesprijs. Beschikbare kleuren zijn zwart en zilver.

Update: De prijs voor de HTC Desire 12s is vastgesteld op 199 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel