Verschenen Sony Xperia 1 lijkt opvolger XZ3

Xperia 1 lijkt eerste met 52 megapixel camera


Sony lijkt haar line-up om te gooien en een nieuwe naam te willen gebruiken voor haar Xperia XZ en XA-serie. Vergeet de XZ4 en ontmoet in de plaats daarvan de Xperia 1; het nieuwe vlaggenschip van Sony.

Vaker dan eens weet Sony ons te verrassen met opmerkelijke producten. De populariteit van Xperia-telefoons mogen de afgelopen jaren dan zijn afgenomen, toch beschikken ze over technieken waarvan ons tech-hart sneller van gaan kloppen. Dit jaar wil Sony ons veroveren met een OLED-scherm met HDR-ondersteuning en een opmerkelijk langgerekte 21:9 verhouding.

De concurrentie past momenteel veelal 19:9 toe waardoor het scherm van Sony hoger is. Dat geldt dan automatisch ook voor het toestel zelf want door het ontbreken van een notch of schermgat zit er zowel boven als onder het scherm nog altijd een balk. In bovenstaande afbeelding van de Xperia 1 zien we tevens de rechter zijkant terug. Hier vinden we tussen de volumeknop en powerknop een vingerafdrukscanner terug. Deze lijkt dit jaar niet in de powerknop verwerkt te zitten maar als een losstaand component. Helemaal onderaan vinden we de voor Sony bekende camera-knop terug.

Camerageweld dankzij 52 Mpixel sensor

De Sony Xperia 1 krijgt achterop 3 camera's en daar ligt ook duidelijk dit jaar de focus op. Qua hoofdcamera is de keuze gevallen op een monsterlijke 52 megapixel camerasensor met extreem lichtgevoelige f/1.6 lens. We zijn ontzettend benieuwd welke functies Sony daaraan verbindt. Deze krijgt verder hulp van een 16 megapixel camera met f/2.6 telezoomlens en een derde ToF-dieptecamera. In theorie zou die laatste de portretmodus moeten verbeteren waarbij beter de voor- van de achtergrond gescheiden kan worden.

Xperia 1 specificaties

Ook elders lijkt Sony high-end specificaties te willen toepassen binnenin de Xperia 1. Denk aan de nieuwste Qualcomm-processor, momenteel de Snapdragon 855, en een royaal werkgeheugen van tenminste 6 GB groot. Sony kennende passen ze de laatste Android-versie toe wat op moment van schrijven 9.0 Pie is. Als alle geruchten kloppen dan zit binnenin een 4400 mAh grote batterij die beschermd wordt door een waterdichte IP68-behuizing. Sony houdt op maandag 25 februari haar MWC-aankondiging dus dan horen we ongetwijfeld meer zoals prijzen en beschikbaarheid.


Prijsvergelijker Sony Xperia 1
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 549,00 € 549,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia 1


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel