Samsung en Visa tekenen overeenkomst mobiel betalen


Betalen via je mobieltje is weer een stap dichterbij gekomen. Samsung en Visa gaan een samenwerking aan om een doorbraak op het gebied van mobiel betalen te forceren.

Er wordt al veel langer over gesproken; betalen met je mobieltje. Probleem is dat het niet echt wil aanslaan. Dat komt vooral omdat vele partijen met eigen oplossingen komen die niet compatible met elkaar zijn. Door Visa's payWave-applicatie te combineren met Samsung Galaxy-telefoons met NFC moet een kant-en-klare oplossing binnen handbereik komen.

Visa Samsung Galaxy S3
Betalen met je mobieltje

Daarnaast kunnen andere financiële instellingen zoals banken en creditcard-maatschappijen gebruikmaken van Visa Mobile Provisioning Service om gegevens van een betaalrekening op een veilige manier naar mobiele telefoons te downloaden.

Galaxy S IV

Het tijdstip van de aankondiging is opmerkelijk. Samsung kondigde vandaag ook aan wanneer haar volgende vlaggenschip, de Galaxy S IV, gelanceerd gaat worden. Het is daarom niet ondenkbaar dat de Galaxy S4 over deze betaal-app beschikt. Ook de Galaxy S III lijkt op termijn deze functie te krijgen, getuige de persafbeelding van het toestel die Visa vandaag verspreidde. Veel fabrikanten zochten naar geschikte toepassingen voor NFC waarmee twee apparaten informatie kunnen uitwisselen door elkaar kort aan te raken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel