Samsung introduceert waterdichte beveiliging voor BYOD-toestellen


Samsung wil met KNOX zakelijk en privé-gebruik van je Android-smartphone op een zeer veilige manier mogelijk maken. Hierdoor moet het gebruik van eigen Galaxy-telefoons op de werkvloer toenemen.

Medewerkers mogen steeds vaker hun eigen smartphone voor zakelijke doeleinden gebruiken, BYOD heet dat ook wel; Bring Your Own Device. Het is één van de vele redenen dat het BlackBerry-marktaandeel gezakt is de afgelopen tijd. Een nadeel is echter dat privé-gebruik een beveiligingsrisico oplevert. De installatie van malafide apps bijvoorbeeld, maar ook virussen en malware. Samsung wil met de introductie van KNOX hier een halt toeroepen.

Samsung KNOX

Security Enhanced Android

Wat KNOX veilig moet maken is 'Security Enhanced Android' dat is ontwikkeld door NSA, het Amerikaanse Bureau voor Nationale Veiligheid. Het kan het zakelijke en privégedeelte van elkaar scheiden door de zakelijke omgeving in een beveiligde 'container' te plaatsen. Bedrijfsapplicaties zoals e-mail, CRM- en business intelligence apps zijn vervolgens via een apart icoontje te bereiken.

Samsung gaat KNOX vanaf het tweede kwartaal van 2013 op een aantal Galaxy-telefoons toepassen. Welke maakte het bedrijf niet bekend.Praat mee over dit artikel