Intel kondigt nieuwe dualcore Atom processors aan


Intel heeft enkele nieuwe processor aangekondigd voor gebruik in smartphones. Daarnaast gaf het informatie over diens opvolger; Bay Trail. De nieuwe Atom-processors worden vergezeld door een nieuwe multiband LTE-chip.

Binnen de Atom-serie kondigt Intel de Z2580, Z2560 en Z2520 aan die respectievelijk op 2, 1,6 en 1,2 GHz draaien en ondersteuning bieden voor Hyper-Threading. Het gaat hier om dualcore socs gebaseerd op 32 nm voorheen bekend als Clover Trail+. De 2 GHz variant is onder andere terug te vinden in de recentelijk aangekondigde Lenovo K900. De chipset is in staat om beeldschermen met een resolutie tot 1900 bij 1200 pixels aan te sturen waarmee het ook voor tablets geschikt is.

Intel phone
Binnenkort dus meer telefoons met Intel Inside?

Multiband LTE

Naast de Atom-processors kondigt Intel ook haar eerste miltimode-multiband LTE-chip aan; XMM 7160. De chip ondersteunt 15 verschillende LTE-banden en moet bovendien erg energiezuinig zijn, aldus Intel. Bovendien claimt Intel dat het de kleinste LTE-chip ter wereld is.

Bay Trail

De volgende generatie Atom-processors staat ook alweer in de startblokken; de Atom Z2760. Voorlopig staan de quadcore Atom-processors bekend onder de projectnaam Bay Trail en ze zijn primair bedoeld voor tablets. Intel is voornemens om de Bay Trail processor op 22 nm te baseren. Hierdoor moet de processor tot twee maal zo krachtig zijn als het huidige aanbod van mobiele processors. Intel claimt dat de eerste tablets met deze Bay Trail processor al eind 2013 in de winkel liggen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel