Lenovo K900 met Intel Clover Trail+ processor aangekondigd

· 2 reacties


Lenovo heeft een Android-smartphone met Intel Clover Trail+ processor aangekondigd; de K900. Het is niet zomaar een smartphone, dankzij een 1080p-scherm, 13 megapixel camera en dualcore 2 GHz lijkt het een ware supersmartphone.

Deze Lenovo IdeaPhone K900 neemt het dan ook direct op tegen de nieuwe high-end smartphones van Sony, HTC en LG. De K900 is alleen wel een maatje groter, we hebben het dan over de schermdiagonaal. Die is met 5,5 inch een stukje groter dan de concurrentie.

Lenovo K900
Lenovo K900

De IdeaPhone K900 mag dan wel een groot scherm hebben, dik is hij niet; 6,9 millimeter. Dat is dun, maar niet dun genoeg om de titel dunste smartphone te bemachtigen. Die is nog steeds in bezit van de Alcatel One Touch Idol Ultra met 6,45 millimeter. Maar wat deze Lenovo K900 vooral uniek maakt is dat het de eerste is met Intel's nieuwe Z2580 Cover Trail+ soc. Het gaat hier om een dualcore processor die op 2 GHz draait. Intel kondigde de soc de dag eerder nog tijdens CES 2013 aan en belooft naast betere performance een verbeterd uithoudingsvermogen.

Sony Exmor RS

Ook de camerasensor valt op; een Exmor RS van Sony. Dezelfde module lijkt te zijn toegepast in de onlangs aangekondigde Xperia Z. Dit betekent mogelijk dat ook de Lenovo K900 over live HDR beschikt, zodat je ook tijdens het filmen van deze handige functie gebruik kunt maken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel