Huawei levert met Ascend W1 haar eerste Windows Phone af

· 1 reactie


Dat Huawei met een Windows Phone zou komen stond vast, zelfs dat deze Ascend W1 zou heten. En vandaag levert Huawei eindelijk haar eerste telefoon met Windows Phone 8 af.

De Ascend W1, waarvan het ontwerp volgens Huawei geïnspireerd is op een “tropisch eiland”, is een relatief eenvoudige Windows Phone te noemen. Alhoewel, wat heet vandaag de dag 'eenvoudig'? Binnenin draait een dualcore processor op 1,2 GHz en het scherm meet met 4 inch even groot als Apple's vlaggenschip. Laten we het erop houden dat je met deze Huawei Ascend W1 vooral veel waar voor je geld krijgt. Het toestel krijgt namelijk een adviesprijs mee van 229 euro.

Huawei Ascend W1
Huawei Ascend W1

Daarmee krijgen de Nokia Lumia 610 en 710 er weer een concurrent bij, en die draaien niet eens onder het vernieuwde Windows Phone 8. Zelfs de nieuwe Nokia Lumia 620 is met z'n verwachte verkoopprijs van 259 euro duurder dan deze Ascend W1.

Huawei geeft in een persbericht aan dat de Ascend W1 verkrijgbaar zal zijn in vier uitvoeringen; Red, Blue, Black en White. Erg lang hoef je ook niet op het toestel te wachten, vanaf maart 2013 moet de Huawei Ascend W1 in de winkel liggen. Adviesprijs bedraagt zoals gezegd 229 euro.


Prijsvergelijker Huawei Ascend W1

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend W1


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel