Groot, groter, grootst: Huawei Ascend Mate meet 6,1 inch


In een wedstrijdje "wie heeft de grootste" komt Huawei als winnaar uit de bus. Het scherm van de nieuw aangekondigde Ascend Mate is met 6,1 inch het grootst van alle telefoons. De vraag is alleen; past het nog in je broekzak?

We beginnen ons zo langzamerhand af te vragen of het nog erg praktisch is, zulke grote telefoons. Phablets noemen ze ze ook wel, een kruising tussen telefoon en tablet. Binnenkort zullen mensen zich afvragen wat jij in je broekzak hebt zitten? Huawei hoopt dat jij antwoord met; een Ascend Mate!

Huawei Ascend Mate
Deze Ascend Mate maakt eerder een brekende golf dan dit 'rimpeltje'

Voordeel van een grote telefoon is dat je er makkelijk een forse batterij in kunt plaatsen. De Ascend Mate beschikt over een 4050 mAh grote batterij, een joekel dus. Huawei belooft bovendien dankzij energiebesparende technieken als QPC en ADRX een normale gebruiksduur van 2 dagen. We moeten het nog zien met z'n 6,1 inch grote beeldscherm en 1280 bij 720 pixels resolutie. Wanneer en òf deze Mate ook naar Nederland komt is onbekend. Laat staan tegen welke prijs. Voordeel is echter dat we dankzij z'n omvang hem vroegtijdig zullen opmerken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel