Sony kondigt met Xperia Z haar eerste Full HD-telefoon aan


Zonder verdere verrassingen heeft Sony de Xperia Z aangekondigd; Sony's eerste full-HD smartphone in de onmiskenbare Sony-stijl.

Niet alleen is de Xperia Z een 5 inch smartphone met Full HD resolutie, het bevat ook alle technologische snufjes waardoor Sony-producten zo gewild zijn zoals de BRAVIA Engine, Exmor RS en xLoud. Ze moeten net dat beetje meer geven op concurrerende smartphones.

Sony Xperia Z
De Sony Xperia Z

Alle uitgelekte specificaties bleken te kloppen; een 1,5 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM-geheugen, 13,1 megapixel camera, HDR óók in videomodus, WiFi met Miracast, een microSD-geheugenkaartslot, IPX5/7 (waterbestendig) & IP5X (stofbestendig), en tot slot ook nog LTE. Het maakt de Sony Xperia Z zowel zakelijk als privé een interessante smartphone.

De Sony Xperia Z komt uit in drie verschillende kleuren; Black, White en Purple tegen een verwachte verkoopprijs van € 629. De 'Z' ligt vanaf maart in de winkel. Het bedrijf maakt verder bekend dat de eerder genoemde Xperia ZL niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn.


Prijsvergelijker Sony Xperia Z

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel