Sony kondigt met Xperia Z haar eerste Full HD-telefoon aan


Zonder verdere verrassingen heeft Sony de Xperia Z aangekondigd; Sony's eerste full-HD smartphone in de onmiskenbare Sony-stijl.

Niet alleen is de Xperia Z een 5 inch smartphone met Full HD resolutie, het bevat ook alle technologische snufjes waardoor Sony-producten zo gewild zijn zoals de BRAVIA Engine, Exmor RS en xLoud. Ze moeten net dat beetje meer geven op concurrerende smartphones.

Sony Xperia Z
De Sony Xperia Z

Alle uitgelekte specificaties bleken te kloppen; een 1,5 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM-geheugen, 13,1 megapixel camera, HDR óók in videomodus, WiFi met Miracast, een microSD-geheugenkaartslot, IPX5/7 (waterbestendig) & IP5X (stofbestendig), en tot slot ook nog LTE. Het maakt de Sony Xperia Z zowel zakelijk als privé een interessante smartphone.

De Sony Xperia Z komt uit in drie verschillende kleuren; Black, White en Purple tegen een verwachte verkoopprijs van € 629. De 'Z' ligt vanaf maart in de winkel. Het bedrijf maakt verder bekend dat de eerder genoemde Xperia ZL niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel