VISA experimenteert in Turkije met betalen via microSD


Klanten van de Turkse Akbank kunnen binnenkort draadloos betalen met hun mobiele telefoon. Aanvankelijk kunnen alleen BlackBerry-gebruikers aan het experiment deelnemen, later volgen eigenaars van andere merken telefoon.

De Turkse bank is door creditcardmaatschappij VISA uitgekozen voor experimenten met draadloos betalen. De microSD-kaart die door VISA wordt uitgegeven is uitgerust met een NFC chip, die het mogelijk maakt om te betalen door de telefoon vlak bij een betaalterminal te houden. NFC, een afkorting van Near Field Communication, is bekend van meerdere toepassingen. In Nederland werkt de OV-chipkaart bijvoorbeeld met een NFC.

Applicatie

De NFC in de microSD kaart is verantwoordelijk voor de betaling. Die communiceert met een applicatie op de mobiele telefoon. De app geeft informatie over de betalingen die gebruiker heeft gedaan. Volgens VISA blijft het mogelijk om data op te slaan op de speciale microSD-kaart. Het bedrijf vermeldt helaas niet hoeveel gegevens er op de kaart past.Praat mee over dit artikel