Google stapt in mobiel betalen met Mastercard en Citigroup


Google wil mobiel betalen een succes maken, en sluit daarvoor een deal met twee bedrijven die tot de grootsten in hun soort behoren: Mastercard en Citigroup. Betalen via je smartphone moet daardoor snel mogelijk zijn.

Citigroup is de grootste bank in de Verenigde Staten. Klanten van deze banken zullen in de toekomst als eerste de mogelijkheid krijgen om te betalen met een Android-toestel dat is uitgerust met een NFC-chip. Op dit moment zijn er nog weinig toestellen op de markt die deze mogelijkheid hebben. Van de smartphones met Android die op dit moment verkrijgbaar zijn, is alleen de maar de verwachting is dat dat snel verandert.

New York en San Francisco

Mastercard is één van de grootste creditcardmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf is in veel landen actief, waaronder Nederland. Vooralsnog zal betalen via NFC alleen mogelijk zijn in de Amerikaanse steden New York en San Francisco. Als het betalen via de smartphone in deze steden een succes is, zullen meer delen van de VS volgen.

Google zou Google niet zijn, als het bedrijf geen data zou verzamelen. Dat is precies de bedoeling. Het bedrijf gaat bijhouden wat consumenten kopen. Ondernemers die gebruikmaken van de betaaldienst van Google, krijgen in ruil daarvoor toegang tot (een deel van) de gegevens van een klant. Dat kan helpen bij gerichte marketing, zoals veel supermarkten als doen met klantenkaarten. Daardoor zijn persoonlijke aanbiedingen mogelijk.

Bron: Feeds.engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel