“iOS 5 uitgesteld”


Traditioneel wordt met elke nieuwe iPhone ook een nieuwe versie van het bijbehorende besturingssysteem aangekondigd. Dit jaar wordt dat misschien anders want iOS 5 zou tot de herfst zijn uitgesteld. Of de iPhone5 ook uitgesteld is blijft onduidelijk.

Dat hoeft niet te betekenen dat we met de aankondiging van de iPhone 5 niets van het nieuwe iOS gaan zien. Waarschijnlijk geeft Apple wel een demo. Algemeen aangenomen wordt dat dit samenvalt met het WWDC-event waarvoor de officiële datum nog moet worden gegeven. Reken echter op begin juni, net als voorgaande jaren.

One more thing...
Bij Jobs weet je het echter nooit zeker

Logischerwijs zou als dit gerucht waar blijkt te zijn de iPhone 5 ook zijn uitgesteld, daar die tot nu toe altijd samen met het nieuwe OS op de markt komt. Echt aannemelijk is dit echter niet. Waarschijnlijker is het dat Apple de nieuwe iPhone 5 'gewoon' in de zomer lanceert terwijl het nieuwe iOS 5 later als download beschikbaar komt. Net als iOS 4 voor de eerste iPad. Ontwikkelaars kunnen waarschijnlijk eerder met het besturingssysteem aan de slag, zodat zij tijd hebben hun bestaande apps compatible te maken met iOS 5.

Cloud

iOS 5 is naar verluidt een grote update en zal enkele cloud-based mogelijkheden bevatten. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen streamen van muziek. Ook locatie-gebaseerde diensten en mogelijk een eigen sociaal netwerk worden voorspeld.

Bron: Techcrunch.comPraat mee over dit artikel