Gerucht: Samsung blijft voor Galaxy S6 vasthouden aan 16 megapixel


Tot op heden dachten we dat Samsung de Galaxy S6 zou uitrusten met een 20 megapixel sensor van eigen makelij. Nu bereikt ons het gerucht dat Samsung toch blijft vasthouden aan 16 megapixel en hiervoor een sensor van Sony wil gebruiken.

Opmerkelijk ergens want de Galaxy S5 werd nog uitgerust met een eigen ISOCELL-sensor. Deze deed het niet onaardig en beschikte zelfs als weinige destijds over autofocus via phase detection. Dat leverde extra snel een scherp beeld op. Geruchten gingen dat ook de Galaxy S6 over een eigen camerasensor zou beschikken, van 20 megapixel groot, met optische beeldstabilisatie en met uitstekende prestaties in weinig licht.

Samsung Galaxy S5 ISOCELL camera
De ISOCELL-camera in de S5 is nog van eigen makelij

Nu lijkt Samsung echter toch gekozen te hebben voor een camerasensor van de concurrentie en wel de Sony IMX240. Die treffen we trouwens ook aan in de Note 4 waar we trouwens weinig klachten over hadden. Ook deze sensor kent optische beeldstabilisatie maar hij moet de begeerlijke phase detection-autofocus missen. Of Samsung nog meer eigen trucjes heeft verzonnen om de lichtopbrengst te verbeteren is afwachten. Daarop hint Samsung trouwens wel in een vrijgegeven video.

Bron: SamMobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel