32 procent van alle OnePlus One’s ging naar Europa


OnePlus heeft cijfers bekend gemaakt over waar al haar telefoons precies naartoe gingen. Het merendeel bleef in Azië, namelijk 39%, direct gevolgd door Europa met 32%. Ongeveer 2% van alle One-modellen ging naar Nederland.

Noord-Amerika blijft enigszins achter met 'slechts' 22%. Van alle Europese landen staat Italië aan kop. Schijnbaar weten de Italianen het vriendelijk geprijsde vlaggenschip het best te waarderen. Onze Oosterburen volgen op de tweede plek als het gaat om populairst Europees land. Nederland staat op nummertje 6 wat best een respectabele plek is. Ongeveer 2% van alle OnePlus One's ging naar ons kikkerlandje.

OnePlus One
De OnePlus One

OnePlus gaf meer cijfers prijs. Zo werken er inmiddels 88 mensen bij het bedrijf, een jaar geleden was dat nog maar 6. Qua omzet zit het bedrijf nu op meer dan 300 miljoen en het afgelopen jaar werden er maar liefst 134 pizza's besteld voor medewerkers die moesten overwerken. De huishond Una schijnt volgens het rapport 18 'ongelukjes' te hebben gehad. Waarvan akte.

OxygenOS

Intussen werkt OnePlus hard aan het vervangen van Cyanogen door het eigen OxygenOS. Het besturingssysteem dat eveneens op Android is gebaseerd zal naar alle waarschijnlijkheid donderdag 12 februari onthuld worden. Volgens een opgedoken screenshot zal het een plat uiterlijk meekrijgen, geheel in lijn met andere populaire interfaces. OnePlus liep in het verleden tegen meerdere problemen aan door Cyanogen te gebruiken op haar telefoons. Zo leverde het hem een verbod op India omdat al een exclusieve deal was gesloten met Micromax.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel