Cyanogen slaat overname door Google af


Cyanogen staat bekend als één van de bekendste distributies van Android. De ROM's van het bedrijf zijn vrijelijk te installeren, mits ge-root, en zijn gebaseerd op de laatste versie van Android. En het is tevens een doorn in het oog van Google.

Google is de uitgever van Android en Cyanogen is in zekere zin een bedreiging van het populaire besturingssysteem. Cyanogen heeft namelijk tot doel om het op twee na populairste OS voor telefoons te worden. Google verdient erg veel geld aan Android en ziet Cyanogen dus als bedreiging.

Cyanogen group
Wie maakt even 1 miljard dollar over naar deze mensen?

Er zijn blijkbaar achter de schermen gesprekken gevoerd met Google maar die zijn op niets uitgelopen. Sterker nog, het probeert nu een kapitaal aan te trekken van in totaal 1 miljard dollar. Het is namelijk van mening dat het dit waard is, ondanks dat Cyanogen nauwelijks inkomsten maakt. Vorig jaar nog ontving het een kapitaalinjectie van 30 miljoen dollar. En ondanks dat grote verschil zijn de mensen achter Cyanogen van mening dat ze dit gaat lukken. Wij wensen ze veel geluk!

Bron: The Information


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel