Android ROM Cyanogenmod bereikt 1 miljoen gebruikers, plant app-winkel


Cyanogenmod, één van de populairste alternatieve Android-releases, heeft de magische grens van 1 miljoen actieve installaties bereikt. De ontwikkelaars van de ROM willen nu ook een applicatiewinkel openen.

De applicatiewinkel moet gevuld worden met apps die door Google geweigerd zijn. Het gaat dan om apps die het mogelijk maken je toestel met één klik te rooten, emulators voor het spelen van spelletjes en apps die tethering faciliteren. Deze apps zijn legaal, zegt ontwikkelaar Koushik Dutta. Behalve aanbieden van elders niet verkrijgbare apps, wil Cyanogenmod graag geld verdienen met de applicatiemarkt.

Cyanogen2

Door de groeiende populariteit van de alternatieve ROM, die alleen te installeren is als je je telefoon geroot hebt, moet de organisatie kosten maken voor onder andere servers. Door geld te verdienen aan apps in de alternatieve app store, kunnen die kosten gedekt worden. Dutta heeft geprobeerd een deal te sluiten met Amazon, dat al een eigen markt heeft, maar de boekverkoper wilde pas over enkele maanden daarover overleggen.

Bron: Plus.google.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel