HTC Legend naar Android 2.3 Gingerbread door CyanogenMod

· 6 reacties


Eindelijk is het zover, CyanogenMod 7 is officieel uitgekomen. Na een jaar lang netjes de standaard-firmware op mijn HTC Legend gebruikt te hebben, vond ik het tijd om voor deze nieuwe versie van deze custom Android-ROM te installeren.

Door Erik Drenth

CyanogenMod is de populairste custom Android ROM. Als alles goed gaat heb ik aan het eind van de procedure een HTC Legend met Android 2.3.3 Gingerbread, de allerlaatste versie van het besturingssysteem van Google. Ik heb dan overigens ook een Legend zonder garantie. Ook loop ik het risico mijn toestel voor eens en altijd onbruikbaar te maken. Mocht je me na willen doen, dan loop je dezelfde gevaren. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

Device
Quadrant-score voor de update. Niet slecht, maar dat kan beter!

Om de update uit te kunnen voeren ben ik tijdelijk overgestapt op Windows, om dat verreweg de meeste tools die je nodig hebt alleen onder het OS uit Redmond draaien. Het eerste probleem wat ik daarbij tegenkwam, is dat de computer mijn Legend niet herkent. Dat blijkt aan het toestel te liggen. Daarover later meer. Het installeren van CyanogenMod begint met het installeren van de Android SDK. Deze is te downloaden op de website van Android

Device2
Software-info voor het installeren van CyanogenMod

Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel