Samsung Bada fuseert met Tizen


Opmerkelijk nieuws uit mobiel OS-land; Samsung gaat het eigen Bada OS samenvoegen met Linux-collectief Tizen. Eerder gingen MeeGo, LiMo, Moblin en Maemo al op in het open-source Tizen.

Hiermee zou in theorie de fan base van Tizen gigantisch moeten zijn maar het is nog maar de vraag hoe de die-hard Bada-fan reageert op deze fusie. Samsung timmerde met het eigen ontwikkelde Bada OS flink aan de weg en installeerde het op diverse toestellen waaronder de eerste Wave en de meer recente Wave 3. Volgens Samsung zouden toepassingen die met de Bada SDK ontwikkeld zijn probleemloos werken op het nieuwe Tizen.

Bada OS
Huidige Bada OS

Tizen

Tizen kent een roemruchtig en lange geschiedenis. Hoofdrolspeler is telkens Intel dat met diverse partners geprobeerd heeft een populair mobiel besturingssysteem te maken. Voorheen was Nokia de 'ware' waarmee het samen in MeeGo ontwikkelde, ditmaal is toch echt Samsung. Doel van dit alles is om Intel-chips in mobiele telefoons te krijgen. Dit jaar lijkt het toch echt te gaan gebeuren. Zo tekende Intel en Motorola een langjarige samenwerking om meerdere telefoons te maken met Intel-processors. Opvallende afwezige in het Tizen-project is echter Motorola, dus het zou zo maar kunnen dat de eerste Tizen-telefoons met Intel-processor van Samsung komen.

Bron: Forbes.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel