Update Google Maps voor Android lost batterijproblemen op


Google brengt een update voor Google Maps voor Android uit, die ervoor moet zorgen dat de app minder vergt van de batterij van een smartphone. Verschillende gebruikers rapporteerden problemen het energiegebruik.

Daarnaast brengt deze versie van de app een aantal verbeteringen. Zo zijn de binnenkaarten, die voor sommige locaties in Google Maps zijn opgenomen, uitgebreid. Verantwoordelijk voor het hoge batterijgebruik was Latitude, een service van Google waarmee je kunt zien waar je vrienden zich bevinden. Behalve het hoge batterijgebruik, moet deze service nu nog beter je locatie doorgeven.

Update Google Maps voor Android lost batterijproblemen op

Google gaat met Google Maps Navigatie de concurrentie met aanbieders van navigatieapparaten en -software aan. Nadeel ten opzichte van de concurrentie is dat Google Maps kaarten live downloadt, en dus data kost. Cachen is wel mogelijk, maar verkeert nog in het Beta-stadium. Eén van de weinig concurrenten die navigatie met navigatie gratis aanbiedt, is Nokia, dat de app Nokia Rijden recente Windows Phones installeert.Praat mee over dit artikel