Intel gaat samen met Motorola Android-telefoons maken


Na jarenlang totaal ondergesneeuwd te zijn door zuiniger ARM-processor gaat het in 2012 toch echt gebeuren; Intel's Atom-processor gaan Android-smartphones aansturen. Motorola durft het aan en tekent een jarenlange samenwerking.

Intel mag bij desktop computers dan wel heer en meester zijn, zodra die stekker uit het stopcontact gaat en het apparaat mobiel verder moet is het een heel ander verhaal. Een dag lang stroom is voor een apparaat als een telefoon eenvoudig onmisbaar. En daar is het tot op heden nog niet in geslaagd. Toch moet de nieuwe Intel Atom Z2460 Medfield daar voor zorgen. Of alle beweringen over een "lange batterijduur" kloppen moet in de praktijk nog blijken.

Intel Atom Medfield Z2460
Intel Atom Z2460

Onbekend is voor hoelang Motorola en Intel aan elkaar vast zitten. Ook een datum waarop we de eerste Intel aangestuurde telefoons mogen verwachten is niet bekend, al gaat de verwachting uit naar het derde of vierde kwartaal van dit jaar. We hoeven ons ook geen zorgen te maken dat er alleen nog maar Intel-Motorola's van de band rollen; het bedrijf blijft gewoon met ARM-apparaten verder gaan.

Lenovo K800

Wil je eerder beschikken over een Intel-smartphone? Dan zul je moeten uitwijken naar Lenovo, die toonde tijdens CES alvast een telefoon met Intel-processor. Wie met de K800 mocht spelen wist te melden dat hij snel en vlot reageerde. Natuurlijk zegt dit nog steeds niets over de batterijduur.

Lenovo K800
Lenovo K800

De Lenovo K800 is een 4.5 inch 720p toestel terwijl de Intel-chip op 1.6 GHz draait. Al met al klinkt het best spannend, maar we houden een slag om de arm voor wat betreft het uithoudingsvermogen.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel