CES 2012 samengevat: Amerikaanse toestellen


Gadgetfans zien al weken uit naar de CES, die vandaag in Las vegas begon. Helaas is voor een groot deel van de gepresenteerde toestellen de kans klein dat ze ooit naar Europa komen. Toch is het leuk om te zien wat er in de VS aangekondigd wordt.

De toestellen die op de CES gepresenteerd worden zijn niet zelden een voorbode van Europese telefoons, die op het MWC in Barcelona getoond worden. Die beurs wordt dit jaar aan het eind van februari gehouden. LG, Samsung en Sony lieten drie echte supersmartphones zien, maar we beginnen met een aangepaste BlackBerry

BlackBerry Curve 9370

De Amerikaanse operator Verizon, die gebruik maakt van een CDMA-netwerk, brengt een CDMA-versie van de laatste BlackBerry Curve op de markt. Behalve het netwerk is niets aangepast.

LG Spectrum VS920

LG blijft niet achter in de strijd om de snelste supersmartphones. Klanten van de Amerikaanse operator Verizon kunnen binnenkort de LG Specturm VS920 aanschaffen. Dit toestel heeft een scherm van 4.5 inch, met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toestel heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,5 GHz processor.

LG Spectrum
LG Spectrum

LG levert deze telefoon af met Android 2.3 Gingerbread maar belooft later met een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich te komen. Als die update net zo lang op zich laat wachten als die voor ander toestellen van het Koreaanse merk, moeten de Verizon-klanten die voor de Spectrum kiezen mogelijk wachten tot het derde kwartaal van dit jaar.

Sony Xperia Ion

Sony doet mee met de trend om beeldschermen van smartphones steeds groter te maken, en komt met de Xperia Ion, die een scherm van 4.65 inch heeft. De Ion is voorlopig alleen in de VS te krijgen.

Xperia Ion
Sony Xperia Ion

De Xperia Ion heeft een dualcore processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. De smartphone wordt geleverd met een 12 megapixel camera, die is uitgerust met de Exmor-R-techniek van Sony. Met deze techniek kan deze smartphone ook in het donker goede afbeeldingen maken. De Xperia Ion wordt voorlopig alleen geleverd aan klanten van het Amerikaanse AT&T.

Voor klanten van AT&T is het toestel is in het tweede kwartaal van dit jaar leverbaar. Net als de eerste aangekondigde Xperia S, die wel naar Nederland komt, heeft de Xperia Ion een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het gaat om een TFT-scherm met Reality Display-techniek van Sony. De Xperia Ion zal bij de introductie voorzien zijn van Android 2.3 Gingerbread. Later komt Android 4.0 Ice Cream Sandwich naar deze telefoon.

Samsung Galaxy S II Skyrocket HD

Een toestel dat de naam ‘Skyrocket’ heeft, daar heb je natuurlijk torenhoge verwachtingen van. Hoewel de naam ‘Galaxy S II’ doet vermoeden dat het hier om een lichte aanpassing van de Galaxy S II gaat, pakt dat in de praktijk anders uit. Zo is het scherm fors groter dan dat van de bij ons leverbare Galaxy S II, en is ook de processor sneller.

Skyrocket HD
Samsung Galaxy S II Skyrocket HD

De Galaxy S II Skyrocket HD is gemaakt voor klanten van de Amerikaanse operator AT&T, en lijkt qua specs sterk op de Galaxy Nexus. In tegenstelling tot dat toestel, draait de Skyrocket HD op Android 2.3 Gingerbread. Een update is wel beloofd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel