India verbiedt verkoop OnePlus One


De OnePlus One mag niet meer in India verkocht worden zo heeft een rechtbank bepaald na een klacht van het Indiase Micromax. Het is niet de eerste keer dat een populaire Chinese telefoon verboden wordt in India, ook Xiaomi werd getroffen.

Het grootste probleem dat de Indiërs hebben met de OnePlus One is het feit dat het gebruik maakt van Cyanogen. Dat is een besturingssysteem dat gebaseerd is op Android. Het probleem ermee is dat Micromax de exclusieve rechten claimt te hebben op het gebruik van Cyanogen in India.

OnePlus One charging

OnePlus zou hiervan op de hoogte zijn gebracht voordat ze de One in India uitbrachten en kwamen toen met een oplossing waarbij de mogelijkheid tot updaten was uitgeschakeld. Voor volgend jaar zou er dan een alternatief besturingssysteem komen. Dat was dus blijkbaar niet naar wens van Micromax dat nu succesvol een verbod op de verkoop van de OnePlus One in India heeft geregeld. Het motto van OnePlus luidt; "never settle!". Dat krijgt dus nog wel een staartje.

Ook verbod voor Xiaomi

Ook telefoons van Xiaomi werden onlangs verboden in India. Ditmaal was het Ericsson dat aan de bel trok vanwege patentschendingen. De verkoop zou tot februari 2015 zijn stilgelegd maar zijn inmiddels hervat. Het gaat dan alleen om de Xiaomi-telefoons die zijn aangedreven door een processor van Qualcomm. Exemplaren met een MediaTek-processor blijven voorlopig verboden.

Foto: opopododo (cc)
Bron: Livemint.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel