HTC toont gespikkelde Desire 530, 630, 825 en rappe One X9


Blijkbaar vonden de knappe marketingjongens en meisjes van HTC het verstandig om kort na de introductie van de LG G5 en Samsung Galaxy S7 en S7 edge een viertal eigen telefoons aan te kondigen. Telefoons met sterk verouderde processors.

Wijzelf hadden een dag gewacht zodat de journalisten vers en fruitig zijn en de consumenten niet meer bij de LG G5, Samsung Galaxy S7 en S7 edge zaten maar wie zijn wij. Maak kennis met de HTC Desire 530, Desire 630, Desire 825 en de One X9. Een kwartet telefoons dat naast volledig ondergesneeuwd wordt door de concurrentie zelf ook nog eens vrij middelmatig is.

HTC Desire 530 gespikkeld
Hier zijn geen twee hetzelfde van

Eenvoudigst is nog wel de Desire 530. Een Snapdragon 210-processor belooft al weinig goeds en een camera met maximale diafragma van f/2.4 is eigenlijk ook niet meer van deze tijd. De 5 megapixel selfiecamera met een lens van f/2.8 is eigenlijk volledig onbruikbaar als het ook maar een beetje schemert. Gelukkig is het schermformaat met 5 inch nog aan de werkbare kant. Datzelfde schermformaat kent de Desire 630. Hier zit een Snapdragon 400-processor in die door Qualcomm in 2013 werd aangekondigd. Vanwege dat alleen al mogen we de HTC Desire 630 nauwelijks serieus nemen. Om de pijn te verzachten ondersteunt de 630 tenminste 4G-internet.

HTC Desire 825

Ook over de HTC Desire 825 hebben we wel wat te klagen. Het 5,5 inch scherm draait namelijk een HD-resolutie waardoor de pixeldichtheid niet bijster hoog is. Ook hier vinden we een Snapdragon 400-processor die 3 jaar oud is. HTC heeft de 825 tenminste met Android 6.0 Marshmallow uitgerust waardoor het allemaal nog wel modern oogt. Hoeveel de Desire 530, 630 en 825 moeten kosten maakte HTC niet bekend. We hopen niet teveel want anders maken ze geen schijn van kans tegen de concurrentie. Alle drie modellen kennen een uniek gespikkelde behuizing wat volgens HTC dan weer een jong publiek moet aanspreken.

HTC Desire 825 pink

HTC One X9

De HTC One X9 tot slot krijgt een Chinese chipset mee, namelijk de MediaTek Helio X10 wat een rappe 2,2 GHz octa-core processor is. Qua werkgeheugen zit het ook wel goed bij de One X9. Binnenin zit namelijk 3 GB wat best ruim is. Er is een 13 megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilisatie die bovendien video in 4K kan opnemen. Foto's kunnen eventueel in het RAW-formaat opgeslagen worden om eenvoudiger na te bewerken. Qua batterij kan de HTC One X9 gebruikmaken van een stevige niet verwijderbare 3.000 mAh die bovendien snel opgeladen kan worden.

HTC One X9

En HTC zou HTC niet zijn als er een addertje onder het gras zou zitten. Gelet op de verkrijgbaarheid van vorige X-modellen ligt het namelijk niet voor de hand dat de X9 in Nederland verkocht zal worden. Wij zullen het waarschijnlijk moeten doen met de hierboven aangekondigde Desire-modellen met sterk verouderde processors.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel