HP onthult met Elite x3 haar eerste Windows 10-telefoon


HP heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress haar allereerste Windows 10-telefoon aangekondigd. De Elite x3 ondersteunt net als de vlaggenschepen van Microsoft de Continuum-functie waardoor je een monitor kunt aansluiten.

De HP Elite x3 is dankzij de Qualcomm Snapdragon 820 de krachtigste Windows 10-telefoon die tot nu toe is aangekondigd. Door deze rekenkracht ondersteunt het toestel met gemak de Continuum-functie waarmee je door het koppelen van een externe monitor, toetsenbord en muis een haast volwaardige Windows-computer krijgt. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een volwaardige Windows 10 PC te simuleren dankzij virtualisatietechnologie. Deze functie heet HP Workspace.

HP Elite x3 voor- en achterkant

De HP Elite x3 beschikt over een IP67-behuizing die bestand is tegen stof en water. Bovendien is het toestel valbestendig op hoogtes van maximaal 1,2 meter. Naast stereogeluid van Bang & Olufsen ondersteunt het toestel de Quick Charge 3.0 techniek om snel opgeladen te worden. Het AMOLED-scherm meet 5,96 inch in diagonaal met een Quad HD-resolutie. Er zit achterop een 16 megapixel camera met voorop naast een 8 megapixel selfiecamera en iris-camera. De batterij is niet verwisselbaar.

Desk Dock & Mobile Extender

HP heeft voor de Elite x3 een aantal speciale accessoires gemaakt waaronder de HP Desk Dock. Hier kun je het toestel rechtop in zetten en beschikt verder over 2 USB Type-A poorten, 1 USB-CTM en 1 ethernetpoort. HP brengt ook een soort laptop uit genaamd de Mobile Extender. Dit is in feite niet meer dan een 12,5 inch scherm met toetsenbord en batterij. De HP Elite x3 stuurt dit apparaat draadloos aan en bevat alle informatie zoals apps en documenten. HP is voornemens om de Elite x3 pas komende zomer beschikbaar te hebben. Prijzen zullen later bekend worden gemaakt. Dat geldt ook voor de exacte verkoopprijzen van de Desk Dock en Mobile Extender.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel