Persafbeelding toont randloze Sony Xperia XZ2


Evan Blass heeft een persfoto gepubliceerd van de Xperia XZ2 met een voor Sony-begrippen nieuw ontwerp. Naast beeldmateriaal verschaft Blass ons met de nodige specificaties. En omdat hij de beroerste niet is verklapt hij ook al het nodige van de Xperia XZ2 Compact.

Sony is vrij laat met het omarmen van 18:9 telefoons met dunne schermranden. Volgens Evan Blass verandert dat aankomende maandag tijdens het MWC. Qua uiterlijk mag de XZ2 dan erg nieuw zijn, het doet ons vooral erg aan een HTC denken. Een gebolde glazen achterkant met een ronde vingerafdrukscanner.

Sony Xperia XZ2
De Xperia XZ2

Sony paste haar vingerafdrukscanner voorheen toe in de powerknop aan de zijkant. Dat leverde een vrij dikke behuizing op maar het bezorgde het bedrijf ook de nodige kopzorgen. Het moest vanwege een patentgeschil de functie onklaar maken om Sony-telefoons in de VS te kunnen verkopen. De knop achterop plaatsen verhelpt dit probleem. Het scherm op de XZ2 meet 5,7 inch en krijgt naar verluidt een ietwat tegenvallende FHD+ resolutie. Voorheen gingen nog geruchten over een 4K OLED scherm. Qua camera is de keuze gevallen op een oude bekende; de 19 Motion Eye-megapixel camera met f/1.8 lens die we ook al in de XZ Premium zagen.

Sony Xperia XZ2 Compact

Het gemis van een reguliere koptelefoonaansluiting moet grotendeels goedgemaakt worden door naar voren gerichte stereo speakers, genaamd "S Force". Drijvende kracht is een Snapdragon 845-processor van Qualcomm. Dat is op moment van schrijven het nieuwste model en zal in het begin niet in groten getale beschikbaar zijn voor fabrikanten anders dan Samsung. Het kan dus even duren voordat de Xperia XZ2 op de markt komt. De tevens op maandag 26 februari aangekondigde Xperia XZ2 Compact verschilt qua schermformaat (5 inch), een kleinere batterij (2870 mAh versus 3180 mAh) en het ontbreken van stereo speakers. Ander leuk nieuwtje is het draadloos kunnen opladen; een unicum voor Sony Xperia's. Sony's MWC persevent begint maandag om 08:30 onze tijd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel