KPN stopt met merknamen Telfort en Yes Telecom


Telfort en Yes Telecom, merknamen van KPN, gaan verdwijnen. Op den duur zullen abonnementen van beide aanbieders verder gaan onder de KPN-naam zo maakte het bedrijf bekend. Ook XS4ALL zal z'n eigenzinnige identiteit verliezen en volledig opgaan in KPN.

Hoogstwaarschijnlijk is de samenvoeging het gevolg van een bezuinigingsronde waarbij kosten kunnen worden bespaard door bedrijfsonderdelen zoals de klantenservice samen te voegen. Het bedrijf zet een sociaal plan op voor overtallig verklaarde medewerkers. Voor klanten zal er niet veel veranderen behalve dat facturen voortaan vanuit KPN verstuurd worden. Of daarmee de prijzen ook veranderen durft KPN nog niet te zeggen.

Telfort
Wie had dat gedacht?

Telfort is momenteel de prijsvechter van KPN en biedt voordeliger abonnementen aan op het KPN-netwerk. KPN is ook nog eigenaar van simonly-aanbieder Simyo maar die blijft wel onder eigen naam voortbestaan. Yes Telecom richt zich met name op de zakelijke markt terwijl en geniet daarom onder consumenten minder bekendheid. Telfort kwam in Nederland in 1996 op de markt, toen nog eigenaar van BT en de NS. Tussen 2001 en 2003 wordt kort de naam O2 gebruikt maar daarna wordt de Telfort-naam in ere hersteld. Vanaf 2003 wordt KPN de volledige eigenaar van het eigenzinnige merk dat de laatste jaren vooral opvalt vanwege haar reclamecampagnes waarvoor het in 2012 zelfs een Gouden Loeki wint.

Hi en Debitel al eerder

Eerder nam KPN al afscheid van het jongerenmerk Hi. Die merknaam liep van 1996 tot en met 2015 en ging ook op in KPN. Ook de merknaam Debitel onderging eenzelfde soort lot nadat KPN de virtuele aanbieder in 2008 overnam.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel