Klassieke BlackBerry Classic vanaf nu verkrijgbaar; 5 redenen voor een koop


Vanaf vandaag ligt de BlackBerry Classic in de winkel. Het toestel doet denken aan vervlogen tijden maar er zijn wel degelijk redenen om een exemplaar te kopen. We sommen de 5 belangrijkste op.

Het bestaan van de BlackBerry Classic werd alweer bijna een jaar geleden bevestigd maar de officiële aankondiging liet tot december 2014 tot zich wachten. Met de Classic laat BlackBerry zien dat het haar oude klanten en diens wensen niet uit het oog verloren is.

BlackBerry Classic

1. Volledig toetsenbord

Misschien wel het allerbelangrijkste aan de BlackBerry Classic is het volledige toetsenbord. BlackBerry heeft geen consessies gedaan aan het fysieke keyboard en BlackBerry-fans zullen vanaf de eerste klik vertrouwd ermee zijn. Het toetsenbord kent in tegenstelling tot de Passport over een klassieke indeling van vier rijen. Ook toetsen speciaal voor symbolen zijn gewoon aanwezig.

2. Perfecte opvolger van oude BlackBerry Bold

De Classic is misschien wel het perfecte toestel voor wie nu nog met een oude BlackBerry Bold rondloopt. Kondigde BlackBerry vorige jaren nog wel eens experimentele toestellen uit die volledig leken te breken met het verleden, deze Classic brengt eerherstel aan de oude vormgeving. Niet alleen vanwege het 4-rijen-toetsenbord maar ook vanwege de aanwezigheid van het oude vertrouwde optische trackpad en de 4 bedieningstoetsen (de toolbelt) voor onder meer ophangen en opnemen. Overstappen zal hierdoor probleemloos verlopen.

3. Beveiliging

Iets waar vrijwel iedere BlackBerry in uitblinkt is veiligheid. En vooral omdat deze Classic dankzij z'n volledige toetsenbord uitstekend geschikt is voor het verzenden van e-mail is het belangrijk dat niet iedereen kan meelezen. Hiermee sluit de Classic uitstekend aan op z'n doelgroep van zakelijk ingestelde mensen die ervan verzekerd moeten zijn dat hun telefoon veilig is.

4. Volwassen geworden platform

Waren er kort na het aankondigen van het vernieuwde BlackBerry OS 10 nog problemen en missende functies, al die punten zijn in het vernieuwde OS 10.3.1 opgelost. Het besturingssysteem is volwassen geworden en kent voldoende functionaliteit om een hele dag productief te zijn. Ook voor mensen die overstappen van iOS of Android zullen een vertrouwd gevoel hebben bij de Classic. En BlackBerry begrijpt dat je niet de hele dag op je telefoon werkt dus is er dankzij BlackBerry Blend en Link ook de mogelijkheid om via je computer te werken.

5. Prijs/kwaliteit

Tot slot is de BlackBerry Classic een prima koop vanwege z'n prijs/kwaliteit-verhouding. Los kost een exemplaar 365 euro, oftewel een euro per dag. In combinatie met een abonnement hoef je voor de Classic veelal niets bij te betalen. Voor een premium vlaggenschip geen geld. Vooral in vergelijking met eerdere Bolds.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel