Apple geeft beta iOS 9.3 vrij met nachtmodus


Apple heeft een eerste preview vrijgegeven van iOS 9.3 voor de iPhone en iPad. Nieuw in deze versie is onder andere een nachtmodus waardoor tekst aflezen 's avonds prettiger wordt. Maar iOS 9.3 brengt meer nieuwe functies.

Eén van die nieuwe functie richt zich op onderwijs. iPads worden nogal eens in het klaslokaal gebruikt en dan is het handig als je een iPad met meerdere mensen kunt delen. Iedere student krijgt dan z'n eigen gebruikersaccount. Een docent kan al deze accounts eenvoudig beheren en monitoren. Eenmaal thuis kan de nachtmodus van pas komen wanneer het buiten begint te schemeren.

Apple iOS 9.3 Night Shift
Nachtleesmodus

Mensen zijn gevoelig voor blauw licht en dat kan het slaapritme in de war brengen. 'Warmer' licht biedt dan uitkomst. iOS 9.3 met Night Shift schakelt hier automatisch op over al is het ook uit te zetten. Voorheen was dit mogelijk door de app f.lux te installeren. Dat kon niet via de App Store maar door hem te 'sideloaden'. Ondanks dit vroeg Apple de ontwikkelaar om de distributie van de app te staken. Nu blijkt dus waarom. Verder nieuw in iOS 9.3 is het kunnen beveiligen van aantekeningen in de Notities-app. Aantekeningen die niet voor iedereen zichtbaar hoeven te zijn kunnen zo met je vingerafdruk afgeschermd worden. De beta van iOS 9.3 is voorlopig alleen voor registreerde ontwikkelaars beschikbaar. Er is dus (nog) geen publieke beta beschikbaar. iOS 9.3 zal mogelijk pas in maart voor iedereen te downloaden zijn.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Black Refurbished
€ 184,00 € 184,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel