Apple iPhone 6 heeft wellicht zonnepanelen in beeldscherm


De geruchten over de iPhone 6 nemen een bizarre wending. Nieuwe geruchten spreken dat Apple mogelijk zonnepanelen wil integreren in het front paneel. Hierdoor zou de batterij het net iets langer kunnen volhouden.

Nu staat Nederland bekend om z'n regenachtig klimaat, toch zouden ook wij wat hebben aan een door zonnepanelen aangedreven iPhone. Zelfs bij bewolking levert het namelijk stroom op. Het gerucht vindt z'n oorsprong in een afgesloten contract met GT Advanced Technologies. Dat bedrijf moet voor Apple op grote schaal Sapphire glas gaan leveren. Apple gebruikt de glassoort momenteel alleen ter bescherming van de cameramodule in de iPhone 5 en de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S.

iPhone solar panels
En laden maar...!

Mogelijk dat vanaf de iPhone 6 het hele beeldscherm beschermt gaat worden door het hardere saffier in plaats van Gorilla Glass. Vacatures van dat bedrijf zouden wijzen op een mogelijkheid dat de van saffier gemaakte panelen worden samengevoegd met zonnepanelen. Apple zou zelf ook al enkele pantenten hebben laten registeren die wijzen op een dergelijke techniek. Wij zijn wel de laatste die zullen tegenspreken dat Apple met dergelijke technieken bezig is. Of deze in de iPhone 6 terecht zullen komen is hoogst onwaarschijnlijk. Saffier is relatief duur, al is de prijs ervan wel sterk gezakt. Om het Gorilla Glass te vervangen moet de prijs nog verder naar beneden. Daarnaast is Apple zeer terughoudend om nieuwe technieken in de populaire iPhone toe te passen. Dat neemt niet weg dat we het wel hopen. Een beetje extra batterij is altijd meegenomen.

Bron: Seekingalpha.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel