“Apple’s volgende iPhone heeft nog steeds 8 megapixel”


Toen Apple de iPhone 5s aankondigde met dezelfde hoeveelheid megapixel camera als z'n voorganger was niet iedereen verrast. Er waren er hooguit een paar teleurgesteld. Voor de volgende generatie iPhones denkt Apple echter ook aan 8 megapixel.

En dan wordt het direct een stuk verrassender. Immers, de meeste fabrikanten zijn na 8 megapixel overgestapt op 13 en inmiddels 16 megapixel exemplaren. Staat gewoon goed op de doos. Maar je kunt ook meer met die megapixels doen dan pronken alleen. Nokia bewijst dat met haar Lumia 1020. Die camera beschikt over een 41 megapixel waarmee je lossless digitaal kunt inzoomen. Inzoomen zonder kwaliteitsverlies dus. En op de vraag of het werkt verwijzen we je graag door naar de conclusies van de camera-experts van Dpreview.

Apple OIS patent
Optische beeldstabilisatie in de volgende iPhone?

Apple lijkt niet zo te geloven in meer megapixels en blijft 'gewoon' bij 8. Dat wil overigens niet zeggen dat de cameramodule in de iPhone 6/Air hetzelfde blijft. Volgens nieuwe geruchten krijgt hij wel optische beeldstabilisatie. Een patent daarop is onlangs goedgekeurd. OIS zou een welkome aanvulling zijn, het zorgt voor minder bewogen foto's. Apple zou verder nog de aperture kunnen vergroten en de individuele pixels kunnen vergroten om de camera te verbeteren. Dat deden ze ook bij de iPhone 5s. Laten we het hopen want het zou allemaal wel erg mager worden anders.

Bron: Chinapost.com.tw, USPTO


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel