Apple onderzoekt beeldschermen van 4,7 inch groot van 1.600 bij 9.00 pixels


Volgens onderzoeksbureau DisplaySearch zou Apple geïnteresseerd zijn in beeldschermen van 4,7, 5,5 en 5,7 inch groot. Vooral het beeldscherm van 4,7 inch groot lijkt volgens een eenvoudige berekening erg geloofwaardig.

Momenteel past Apple in haar iPhones een 4 inch display toe met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Als we dat zouden oprekken naar 900 pixels breed dan komen we uit op 1.597,5 pixels in de hoogte. Dat zijn 2,5 pixels die Apple erbij zou moeten sprokkelen, iets waar de statusbalk ruimte voor biedt. Zodoende hoeven bestaande apps niet omgezet te worden, ze kunnen eenvoudig opgeschaald worden.

DisplaySearch

Voor het 5,5 inch exemplaar met 1080p-resolutie gaat hetzelfde trucje op, alleen dan met een verschil van 3 pixels. Ook zou er gekeken worden naar zogenaamde 2K-beeldschermen met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Zou de breedte in tact gelaten worden, wat tot nu toe gedaan is met nieuwe resoluties, dan zou Apple 4 pixels in de hoogte erbij moeten plakken. Iets wat relatief makkelijk te doen is.

Dit alles is geen garantie dat de iPhone 6 (of iPhone Air) over een grote beeldscherm beschikt, alhoewel het wel erg voor de hand ligt. Het mooie van dit soort berekeningen is, is dat Apple relatief pijnloos de resolutie kan vergroten. En dat hoeft dus niet per se een verdubbeling te zijn.

Via: MacRumors.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel