Huawei start verkoop Mate S met drukgevoelig scherm


Ondanks dat Huawei de Mate S aankondigde met een drukgevoelig Press Touch-scherm ontbrak juist deze functie in de versie die in de Benelux verkocht werd. Inmiddels biedt Huawei het toestel met drukgevoelig scherm echter wel hier aan.

Deze speciale uitvoering staat bekend als de Huawei Mate S Press Touch en hij is alleen via Huawei's eigen online kanaal VMall verkrijgbaar. De de variant met drukgevoelig scherm ook via reguliere webshops aangeboden gaat worden is onbekend. Huawei gebruikt het drukgevoelige scherm voor functies zoals verder inzoomen, fotopreviews en zelfs als weegschaal.

Huawei Mate S Press Touch
Harder drukken om in te zoomen

We zagen de functie eerder op de Apple iPhone 6s met z'n 3D Touch-scherm. En terwijl ook dat scherm in staat is om dingen te wegen verwijderde Apple apps die dat inzichtelijk maakten. Huawei heeft minder problemen met gebruikers die zaken met hun telefoon willen wegen; zij leveren zelf een weegschaal-app mee. Naast het drukgevoelige scherm kent de Mate S Press Touch weinig verschil met de Mate S zoals we die eerder uitvoerig aan de tand voelden. Huawei biedt de Mate S Press Touch voorlopig alleen aan in een 128 GB gouden uitvoering. De prijs bedraagt 799 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel