Huawei presenteert grote en stijlvol vormgegeven Mate S


Huawei heeft zojuist tijdens de IFA-beurs de Mate S aangekondigd. Het 5,5 inch grote toestel kan prima als concurrent gezien worden voor de iPhone 6 Plus.

Alhoewel Huawei de Mate S als een vlaggenschip presenteert is eigenlijk de P8 het echte vlaggenschip van het bedrijf. Deze Mate S is koning phablet wat dat betreft. Het 5,5 inch grote Full HD-scherm kan onderscheid waarnemen in zacht en hard drukken. Hierdoor kunnen andere acties voorgeschoteld worden. Harder drukken om in te zoomen bijvoorbeeld.

Huawei Mate S kleur uitvoeringenHuawei Mate S curved Gorilla GlassHuawei Mate S reflective metal

Het scherm is een zogenaamd 2.5D scherm wat als een druppel op het toestel ligt. De randen buigen hierdoor netjes af richting het metalen frame. Het glas is afkomstig van Corning en is van het type Gorilla Glass 4. Huawei past verder een metalen achterkant toe met antennebanden die verdacht veel op de One M9 van HTC lijken. Achterop de Huawei Mate S vinden we een vingerafdrukscanner waarmee je tevens telefoongesprekken kunt aannemen en selfies kunt maken. Fingerprint Sense 2.0 noemen ze dat. De camera is afkomstig van Sony en meet 20 megapixel groot. Voorop zit een 8 megapixel selfiecamera


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel