Gigaset kondigt high-end ME Pro, ME en ME Pure met Android aan


Zoals voorspelt heeft Gigaset haar eerste Android-telefoons aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Het voormalige Siemens-onderdeel komt met een trio aan Android-telefoons die ook in Nederland verkocht gaan worden.

Het meest uitgebreid van de drie is de ME Pro met een royaal 5,5 inch beeldscherm met Full HD-resolutie, 20+8 megapixel camera's, vingerafdrukherkenning en binnenin een Snapdragon 810 met 3 GB aan RAM-werkgeheugen. De batterij meet 4.000 mAh en beschikt over een snellaad-functie. Dat zijn al met al geen misselijke eigenschappen. Het toestel kent een metalen frame en er is ruimte voor twee simkaarten.

Veel van die eigenschappen treffen we ook terug in de iets kleinere 5 inch grote Gigaset ME. Enige verschil is de 16 megapixel f/2.0 camera en de 3.000 mAh grote batterij. Alle overige specs blijven staan. Tot slot kondigde Gigaset ook de ME Pure aan die eveneens over een 5 inch scherm beschikt maar dan een Snapdragon 615-processor krijgt met 2 GB aan RAM en een 13 megapixel camera. De batterij is wel iets groter dan de ME met een capaciteit van 3.320 mAh. Misschien het meest interessant zijn de prijzen. Die zijn respectievelijk voor de ME Pro, ME en ME Pure 549, 469 en 349 euro. Gigaset is van plan om deze toestellen in Nederland te verkopen in de kleuren wit en zwart. Wanneer is alleen nog onbekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel