Voormalig Siemens-onderdeel gaat smartphone maken


Gigaset, die de voormalige telefoondivisie van Siemens overnam, gaat een smartphone uitbrengen. Een verwijzing daarnaar dook op in een benchmark-database. En het gaat volgens informatie om een redelijk uitgebreid model.

Eerst een stukje geschiedenis. Siemens verkocht in 2005 haar telefoondivisie aan BenQ. Die liet het bedrijfsonderdeel een jaar later failliet verklaren. Daarmee kwam een abrupt einde aan de Siemens-telefoontjes die in de jaren 2000 toch behoorlijk populair waren. Het bedrijf maakte daarna nog wel telefoons maar ook dat onderdeel werd verkocht. Gigaset nam de activiteiten over en we kennen het merk nu vooral van de DECT huistelefoons.

Gigaset Android smartphone

AnTuTu maakt nu melding van een Gigaset-smartphone draaiend onder Android. De aanwezigheid van een Snapdragon 810-processor en 3 GB aan werkgeheugen verklapt dat we te maken hebben met een high-end model. Het camera-geweldig is afkomstig van een 16 megapixel exemplaar en een 8 megapixel selfiecam. De schermresolutie komt uit op Full HD (1.080 bij 1.920 pixels) wat voor een vlaggenschip misschien wel wat tegenvalt. Echter omdat we nog niet weten hoe groot het schermpaneel is weten we ook nog niet waar de pixeldichtheid op uit komt. Dankzij een Weibo-post krijgen we ook alvast een kijkje naar het uiterlijk van dit toestel.

Bron: Weibo.comPraat mee over dit artikel