Huawei Mate S review

Scherp geprijsde phablet met tekortkomingen


Huawei Mate S review

Naast de P8 vond Huawei dat er plek was voor nog een vlaggenschip. Ditmaal in de vorm van een phablet die luistert naar de naam Mate S.

Huawei heeft een 5,5 inch beeldscherm met haar eigen 2,2 GHz Kirin 935 octa-core processor in een slank metalen unibody toestel verpakt. Verder beschikt de Mate S over een 13 megapixel camera aan de achterzijde en 8 megapixel exemplaar aan de voorkant. Als extra is er ook nog een vingerafdrukscanner geplaatst aan de achterkant.

Huawei lijkt haar pijlen vooral te richten op de iPhone 6s Plus en de grotere Samsung's door een toestel van hetzelfde formaat te produceren voor een iets lagere prijs. Echter, er zijn meer kapers op de kust. Zelfs met een nog vriendelijker prijskaartje. Zoals de Motorola Moto X Style en Play. En natuurlijk de eveneens door Huawei gemaakte Nexus 6P niet te vergeten.

Wat zit er bij het toestel?

Net als de P8 wordt ook de Mate S geleverd in een strakke zwarte cassette. Dit keer ligt het toestel er wel gewoon horizontaal in. Onder het plastic bakje voor de telefoon zijn de nodige accessoires uitgestald. Als eerste valt de headset op. Deze zit weer in een aparte casing en is uitgevoerd in wit plastic met metalen accenten in de kleur van het toestel. Het ziet er prachtig uit maar de oordopjes vallen wat groot uit. Verder zit er natuurlijk een microUSB-kabel in met adapter voor het stopcontact. Bij het zoeken naar de prikker voor de SIM-kaartlade treffen we bovendien nog een goudkleurige smartcover aan. Deze past weliswaar mooi om het toestel maar voelt nogal goedkoop aan. Over de kleur zijn we ook niet echt enthousiast. Het zal wel met smaak te maken hebben


Prijsvergelijker Huawei Mate S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Central Point € 385,99 € 385,99   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Mate S


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel