BlackBerry roadmap: nauwelijks nieuwe toestellen voor de zomer


Een gelekte roadmap van BlackBerry maakt duidelijk dat BlackBerry-maker RIM voor de zomer nauwelijks met nieuwe toestellen zal komen. Er komen enkel twee toestellen in de Curve-serie.

In de komende maanden komt BlackBerry naar verluidt met de Curve 9230 en Curve 9320. De eerste heeft eenvoudiger specs dan de tweede, en ontbeert zelfs ondersteuning voor 3G-internet. De Curve 9320 ondersteunt wel HSDPA. De BlackBerry London, de eerste telefoon die draait op versie 10 van de BlackBerry-software, komt volgens de roadmap in september, hoewel we eerder geruchten over uitstel hoorden.

De eerder gelekte London
De eerder gelekte London

De London is een full touch telefoon. Een Blackberry 10-smartphone met toetsenbord, zoals de < a href="BlackBerry-Bold-9900">BlackBerry Bold heeft, zou pas in december 2012 beschikbaar komen. Een Torch-achtige smartphone met BlackBerry 10 staat vervolgens gepland voor het eerste kwartaal van 2013. BlackBerry 10 is gebaseerd op QNX, een besturingssysteem dat ook aan de basis van het OS van de PlayBook, de tablet van RIM, staat.

Bron: Theverge.com, Bgr.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel