BlackBerry Colt gelekt, supersmartphone met BBX

· 1 reactie


Een render van het toestel dat vermoedelijk de BlackBerry Colt is, is opgedoken op internet. De Colt, een codename, wordt waarschijnlijk het eerste toestel van BlackBerry dat draait op het nieuwe BBX besturingssysteem.

De 1,2 GHz dualcore Colt moet BlackBerry weer terugbrengen naar de top van de smartphonemarkt. Het bedrijf verliest marktaandeel, en wil dat keren met een geheel nieuw besturingssysteem. BBX is gebaseerd op QNX, een OS dat twee jaar geleden werd overgenomen. De BlackBerry PlayBook, de tablet van RIM, draaide al op dit besturingssysteem. In de toekomst wordt het ook mogelijk om Android apps op dit OS te draaien.

Blackberry bbx superphone 500x400

De BlackBerry Colt lijkt op basis van de nu gelekte render een full-touch telefoon te zijn. BlackBerry brengt al toestellen in dit formaat uit, zoals de Torch 9860, maar had tot op heden meer succes met telefoon die zijn voorzien van een volledig toetsenbord. BBX wordt ontworpen met een touchscreen in de gedachten. Mogelijk durft RIM het daarom aan om BBX eerst op een full-touch-toestel te presenteren.

Bron: N4bb.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel