Colt: eerste BlackBerry smartphone met QNX


BlackBerry komt volgens geruchten in de eerste maanden van 2012 met een smartphone die draait op QNX. We kennen dat OS al van de PlayBook, de tablet van de Canadese fabrikant RIM.

QNX moet de smartphones van RIM terugbrengen aan de top van de smartphonemarkt. Die markt wordt op dit moment beheerst door Android van Google en door de iPhone van Apple. Het huidige besturingssysteem van de smartphones van het merk is BlackBerry OS 7, een doorontwikkeling van het OS dat al jaren op de toestellen van RIM te vinden is. Het bedrijf kondigde eerder al aan het roer om te gooien, en een nieuw OS op toekomstige toestellen te installeren.

Playbook
De PlayBook is vooralsnog het enige appraat dat op QNX draait.

Opmerkelijk is dat de bron van de gerucht, het blog Boy Genius Report, beweert dat de eerste smartphone met QNX geen dualcore-processor heeft, terwijl bronnen binnen RIm eerder verklaarden dat het eerste QNX-toestel van een processor met meerdere cores voorzien zou zijn. Ook is het toestel niet voorzien van BES, de bedrijfsdienst van RIM. Deze dienst is niet op tijd klaar, zeggen bronnen binnen het bedrijf. Dat is opvallend, want BES is voor veel bedrijven dé reden om BlackBerry’s te gebruiken.

Bron: Bgr.comPraat mee over dit artikel